Sinds 2015 heeft de provincie Noord-Holland de verkeerslichten van diverse gemeenten aangesloten op de provinciale verkeerscentrale. De verkeerslichten worden realtime gemonitord en gestuurd vanuit de provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp.


Verkeerslichten in Heerhugowaard worden nu ook aangesloten op de provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp. Hiermee kan de provincie samen met de gemeenten zorgen voor een betere bereikbaarheid voor de regio’s en kunnen auto’s en openbaar vervoer in en om Heerhugowaard beter doorrijden. Woensdag 15 november hebben wethouder Monique Stam van de gemeente Heerhugowaard en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.


De verkeerscentrale kan nu volgens van te voren afgesproken scenario’s ingrijpen, bijvoorbeeld door de verkeerslichten op de belangrijke routes langer op groen te zetten. “Ik vind het geweldig dat Heerhugowaard nu ook meedoet. Hoe meer gemeenten gebruik maken van dit soort slimme toepassingen, hoe beter de bereikbaarheid en doorstroming in Noord-Holland. Daar profiteren alle weggebruikers van”, zo meldt gedeputeerde Post.