Het zuidelijk deel van de Rivierenwijk in Heerhugowaard krijgt een flinke facelift en de bewoners hebben veel inspraak gehad in hoe hun leefomgeving er uit moet komen te zien. Donderdag presenteerde de gemeente de concept ontwerptekeningen in basisschool De Vaart.

De herinrichting van de Rivierenwijk ten zuiden van de Amstel is een mooi staaltje burgerparticipatie. Het gebied is opgedeeld in drie zones en voor iedere zone is een klankbordgroep met bewoners opgericht, die om de tafel ging met een eigen contactpersoon en projectingenieur, en overleg voerde met de achterban in de wijk.

Drie bijeenkomsten, maar ook nog een aantal bewonersavonden en schouwronden leidden vele suggesties en ideeën. Deze kregen vorm in schetsen, die uitgewerkt zijn tot ontwerptekeningen. De klankbordgroepen zijn volgens de gemeente erg blij met de plannen. Afgebeeld is Gebied 1.

De concepten zijn in te zien op het gemeentehuis en via heerhugowaard.nl. Zienswijzen kunnen worden ingediend. Het definitieve ontwerp wordt op 18 januari tijdens een inloopbijeenkomst gepresteerd. Daarna stelt het Waardse college het plan vast en wordt het aanbesteed. De uitvoering vindt plaats tussen het voorjaar van 2019 en 2021.

 
Pin It
Bekeken: 4520x
https://ee.itk.ac.id/data/