Na maandenlang praten en debatteren over en met mogelijke fusiepartners van de gemeente Langedijk, is het college er uit. Zij willen voorstellen om een ambtelijke fusie met Heerhugowaard aan te gaan, want die zou het kansrijkst zijn.

Het komt niet als verrassing: Langedijk weet al lang dat het lastig wordt om als kleine gemeente met minder dan 28.000 inwoners om op termijn zelfstandig te blijven. In april werd dan ook besloten dat Langedijk een ambtelijke fusie aan zou gaan.

Er werd gesproken met mogelijke partners: de gemeente Alkmaar, de samenwerkende BUCH-gemeenten, de gemeente Schagen en de gemeente Heerhugowaard. Op basis van deze gesprekken is besloten om verder te gaan kijken met de laatstgenoemde.

"Een stap die kansrijk is en waarbij de belangen van de inwoners van Langedijk tot hun recht komen", aldus het college. "We verwachten hiermee een betere dienstverlening aan de inwoners te kunnen bewerkstelligen. Ook is het belangrijk dat de - door de inwoners belangrijk gevonden - voorzieningen, de sociale cohesie en het dorpse karakter van Langedijk behouden blijft."

Tijdens de raadsvergadering van 12 december gaat de gemeenteraad het voorstel behandelen.
Pin It
Bekeken: 3554x
https://ee.itk.ac.id/data/