Politie Heerhugowaard / Hollands Kroon hield vorige week haar derde 'hyena-actie'. Agenten sluiten een wijk af en zoeken dan naar verdachte situaties. Na Hollands Kroon en Heerhugowaard, gingen ze deze keer 'als hyena's' door Broek op Langedijk.

Ook inbraakpreventie is een thema. Waar bijvoorbeeld een raam of deur niet goed dicht is, wordt een papieren 'wit voetje' geplaatst met de tekst: 'Dit had de afdruk van een inbreker kunnen zijn'. Bewoners die thuis zijn krijgen toelichting.

"Het mes snijdt aan twee kanten'', vertelt wijkagent Anne Kees Meines aan mediapartner NH Nieuws. ''Er zijn nogal wat inbraken geweest in Sint Pancras en Noord-Scharwoude. Het is niet voor niets dat we juist op pad gaan tijdens de donkere dagen. Aan de ene kant zijn we zichtbaar voor de burger, aan de andere kant verrichten we aanhoudingen."

In de wijk wordt positief gereageerd: "Het is nogal overweldigend maar ik vind het erg goed. Er wordt vaak geroepen dat er te weinig blauw op straat is. Nu zijn ze in ieder geval zichtbaar." (foto: Anne Kees Meines)
Pin It
Bekeken: 3037x
https://ee.itk.ac.id/data/