Vanaf 1 januari zijn alle bussen van Connexxion in de regio Noord-Holland Noord uitgerust met een pinapparaat. Daarmee komt meteen een eind aan het met contant geld betalen van kaartjes. Het weren van cash maakt deel uit van een landelijke afspraak binnen de OV-sector, die de veiligheid van reizigers en chauffeurs moet verhogen.

Net als in de winkel kunnen reizigers zonder OV-chipka art straks een vervoerbewijs kopen met hun bankpas of creditcard, zowel met pincode als contactloos. Dat is makkelijker, sneller en veiliger.

Van de alternatieve betaalwijzen - van e-ticket tot een smartphone app - krijgt pinbetaling de voorkeur, naast het gebruik van de OV-chipkaart. Vooral incidentele reizigers gaven een papieren kaartje te kopen, wanneer hun OV-chipkaart defect is, onvoldoende saldo bevat, of als ze hem vergeten zijn.

Saldo op de OV-chipkaart zetten, kan op diverse manieren: via connexxion.nl/webshop, met automatisch opladen, bij een oplaadautomaat of ophaalpunt. Een overzicht van deze oplaadpunten in de regio's is te vinden op ov-chipkaart.nl. (foto: ovpro.nl)
Bekeken: 3252x