Studenten van het Horizon College organiseerden zaterdag een benefiet galadiner op school in Heerhugowaard. De organisatie voor dit afstudeerproject was geheel in handen van de mbo-leerlingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening. Er werd maar liefst 20.505 euro ingezameld voor het goede doel, Stichting Kinderen van de Voedselbank.

Het galadiner werd dit jaar voor het twaalfde achtereen jaar georganiseerd. Ruim 120 leerlingen werkten nauw samen aan dit grote evenement voor bijna 240 gasten. De leerlingen Facilitaire Dienstverlening waren onder andere verantwoordelijk voor de aankleding van de ruimte, het parkeerbeheer en de logistieke planning. De leerlingen Manager/Ondernemer Horeca zorgden voor de bediening en de keuken.

De gasten konden tijdens het diner genieten van het optreden van big band 'Start spreading the news' en wijnboer en schrijver Ilja Gort gaf een toelichting op de wijnen.

Tijdens het diner werden diverse interessante arrangementen geveild en er was een loterij met leuke prijzen. De arrangementen en de prijzen zijn beschikbaar gesteld door diverse bedrijven in de regio. Grote sponsors van het galadiner zijn onder meer Hanos, Albert Heijn en Stammis Horecaverhuur.

Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland. De stichting richt zich op kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank.

De kinderen krijgen kledingpakketten en basisscholieren krijgen ook nog een Verjaardagbox met een cadeau voor de jarige job, traktaties voor op school en spullen voor een leuke verjaardag met tien kinderen. Ook biedt de stichting het hele gezin de mogelijkheid om een dag naar een pretpark of dierentuin te gaan.
Bekeken: 3153x