Het college van Heerhugowaard lijkt foute of misleidende informatie aan de gemeenteraad te hebben verstrekt over uitbreiding van het warmtenet naar de kassen in De Noord. Om zeker te zijn van rendabiliteit zou de gemeente voor 2,5 miljoen euro garant moeten staan, maar nu blijkt dat HVC op minimaal 2,02% winst rekent. Het lijkt of de 2,5 miljoen is bedoeld om minimaal 5% winst te garanderen. D66 stelt vragen.

D66 kreeg van wethouder Monique Stam de indruk dat HVC pas quitte zou spelen op uitbreiding naar het Altongebied met aansluiting van 2,500 extra huishoudens, of vergelijkbaar verbruik, maar of dit lukt is nog onzeker. Vandaar het verzoek om garantie. Maar volgens de HVC-businesscase zou dit zelfs 7,4% opleveren. Sterker nog, stelt D66, de HVC werkt niet mee aan projecten ter verduurzaming als er niet minimaal 5% winst te halen valt.

Cruciaal is of het Waardse college tijdens de raadsvergaderingen op 2 oktober en 7 november al wist van die ramingen. De bijlage van het raadsvoorstel voor garantiestelling wekt wél die indruk, hierin staat dat de garantie "uitsluitend benodigd is om het projectrendement te verhogen"

De fractie van D66 wil graag in december antwoord.
Pin It
Bekeken: 2904x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/