Raadslid Jan van der Starre van Senioren Heerhugowaard maakt zich zorgen om het contract, dat de gemeente vorige week tekende is met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (ONHN). Er zou voor vier jaar geld toegezegd worden maar er is voor zeven jaar getekend, daarbij heeft hij het contract niet gezien. Hij vraagt zich af of de ondertekening wel in lijn is met de wens van de raad, aldus het NHD.

Pas in 2021 zal de Heerhugowaardse raad opnieuw evalueren, mede omdat de nieuwe gemeenteraad, die in maart gekozen wordt, dan betrokkenheid heeft en kan beslissen om evengoed nog te stoppen. Dit zou niet het geval zijn als er pas over zeven jaar een evaluatie zou komen.

Het ONHN is een organisatie waarbij 21 Noord-Hollandse gemeenten bij zijn aangesloten. De doelstelling is het stimuleren van werkgelegenheid door bedrijven naar de provincie te halen. In april gaf Van der Starre al aan dat in de voortgangsverslagen concrete cijfers ontbreken, ook stonden er wat vage posten in zoals een zakenreisje naar Amerika en een beursbezoek. Per jaar betaalt Heerhugowaard een bedrag van om en nabij 114.000 euro aan de club.

Wethouder Monique Stam drukte Van der Starre op het hart dat er niets is om zich zorgen over te maken: het contract kan dagelijks worden opgezegd. Volgens HOP-fractievoorzitter John Does kan het contract jaarlijks worden opgezegd. Ook hij maakt zich geen zorgen. Van der Starre lijkt niet overtuigd en het laatste woord zal er nog niet over gezegd zijn.
Bekeken: 2783x