De petitie ‘ Red de Stolp’ van Erfgoedvereniging Heemschut, de Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de Stolp’ en het Westfries Genootschap is al meer dan 1.000 keer ondertekend.

Heemschut vraagt met de petitie aandacht voor de aanhoudende sloop van historische stolpboerderijen in de provincie. “Met meer dan 1.000 handtekeningen in minder dan twee maanden tijd blijkt dat deze actie op
grote steun kan rekenen”, aldus Heemschut directeur Karel Loeff.

In de petitie worden provinciale en lokale politiek opgeroepen met maatregelen te komen om stolpboerderijen te redden en beter te beschermen. Inmiddels is Heemschut in gesprek met de Provincie.

“Duidelijk is dat het niet zo kan doorgaan. Van de 10.000 stolpboerderijen die de provincie na de oorlog telde, zijn er nog slechts 5.000 over en per jaar worden er tientallen gesloopt, waaronder boerderijen uit de 16e eeuw. Die zijn onbeschermd en dat vinden wij onbegrijpelijk”, aldus Loeff.

De actie Red de Stolp loopt door tot de zomer, want er zijn nog veel meer handtekeningen nodig. Die kunnen gegeven worden via reddestolp.nl.
Bekeken: 2909x