Heerhugowaard Centraal


Nieuw te bouwen woningen in Heerhugowaard worden aardgasloos. Dat heeft het college van B&W besloten. Ook worden vastgoedontwikkelaars gestimuleerd om huidige bouwplannen aan te passen voor aardgasloze oplevering. Dit gebeurt al voor de wijk Broekhorn.

Gemeente Heerhugowaard wil in 2030 energieneutraal zijn. Er moet dan net zo veel duurzame energie opgewekt worden als dat er verbruikt wordt. Ter stimulans is wethouder Monique Stam trekker van het onderwerp 'aardgasvrij bouwen' in de regio Alkmaar.

Aardgas is overbodig met elektrisch verwarmen en koken: de all-electric woning. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van zonnepanelen, aardwarmte, verregaande isolatie en waar mogelijk het warmtenet van HVC.

Gasloos bouwen wordt ook vanuit de Rijksoverheid gestimuleerd. Nu is de netbeheerder nog verplicht om iedereen die daarom vraagt aansluiting op het gasnet te bieden, maar deze plicht vervalt door een wetswijziging die naar verwachting op 1 juli 2018 wordt ingevoerd. Gemeente Heerhugowaard wacht de wijziging niet af.

De gemeente organiseert dan ook op 8 maart, samen met partners, een symposium over aardgasvrij bouwen. Dit symposium is bedoeld voor partijen die op zoek zijn naar concrete handvatten voor aardgasvrij bouwen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl