Heerhugowaard Centraal


De provincie Noord-Holland houdt permanent de doorstroming op de N242 bij de Leeghwaterbrug in de gaten en constateert dat deze beter kan. Dikwijls wordt te snel gereden, met als gevolg dat medeweggebruikers nog wel eens verrast worden en op de rem gaan. Dit meldt het NHD.

De provincie wil in overleg met de politie maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de maximale snelheid van 50 km/u houden. Projectleider Ad Akkies denkt aan videocontrole.

Al is er bij de Leeghwaterbrug regelmatig flinke vertraging tijdens de spits, Akkies had erger verwacht en vindt het naar omstandigheden eigenlijk heel goed gaan.

Er zijn automobilisten die klagen over de slechts 2 meter brede rechter rijstrook over de brug, maar Akkies stelt dat dit toch echt beter werkt dan één brede rijstrook. En enkele rijstrook zou de capaciteit verder verkleinen.

De provincie adviseerde weggebruikers maandag al op de eigen website dat men het beste 'geschaard' kan rijden en om niet in te halen. Een vreemde tip, aangezien dat onmogelijk is met auto's. Vermoedelijk wordt bedoeld om en om links en rechts rijden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl