Heerhugowaard Centraal


Kogelstootster Jessica Schilder heeft tijdens het NK Indoor voor junioren in Apeldoorn zilver veroverd. Met een afstand van 15,86m in haar derde poging plaatste de Hera-atlete zich meteen voor het WK Junioren in Tampere, Finland.

Ook Koen Hoedjes behaalde zilver met kogelstoten. In zijn tweede poging kwam de 1e jaars B tot 14,41m. Eerder op de dag sprintte hij met 7,29s eenvoudig naar de halve finale 60m, waarin hij zich met een record van 7,22s plaatste voor de finale. Daarin finishte hij net aan als achtste in 7,32s.

Lars Philipsen bleek de sluipschutter van Hera. Dat de 800m loper de finale zou halen was wel verwacht, maar zondag liet hij zien dat hij nog veel meer potentie heeft. Ondanks tempowisselingen liep Lars een dik persoonlijk record van 1:59,89 min en pakte brons. Hij is volgend jaar ook nog B.

Femke Jonker deed het uitstekend bij het hinkstapspringen tussen de B-junioren. De pas C-juniore sprong steeds verder en landde in haar vierde poging na 10,63m, bijna een halve meter voorbij haar oude record. Daarmee werd ze vijfde.

'Groentje' Noor Kuilboer werd eveneens vijfde, maar dan op de 1500m voor A-junioren. Ze liep 4:49,94 min. en was daarmee maar liefst 24 seconden sneller dan haar oude record. Noor is volgend jaar ook nog junior.

Koen's sprintmaatje Romello Christian liep op de 60m met 7,37s zijn record, goed voor de halve finale, waarin hij 7,44s liep. Zondag schaafde hij op de 200m met 23,23s bijna een halve seconde van zijn record en plaatste zich net aan voor de finale. Maar toen is  een gediskwalificeerde concurrent alsnog toegelaten en werd Romello net naast de boot geduwd.

Rosa Kuin bleef met een kogelstoot van 12,37m net onder haar record en netjes achtste bij de B-meiden. Ook zij is pas 1e jaars B.

De kersverse C-kampioen 800m Jeff Tesselaar wilde zich meten met de B's en verbeterde zich naar 2:06,30. Daarmee eindigde hij op een mooie 14e plaats. (foto: archieffoto van Jessica Schilder)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl