Politie Alkmaar en Heerhugowaard hebben in de nacht van donderdag op vrijdag drie  inbrekers aangehouden na een grootschalige klopjacht. De verdachten zijn een 19-jarige Heerhugowaarder, een 17-jarige uit Enkhuizen en een 23-jarige man uit Opmeer. Onder andere een helikopter en drie politiehonden zijn ingezet en agenten hebben waarschuwingsschoten gelost.

Agenten wilden rond 04.30 uur een voertuig controleren op het Alkmaarse bedrijventerrein Ouddorp. De drie inzittenden gingen er echter met hoge snelheid vandoor in de richting van Heerhugowaard. De achtervolging werd ingezet en bij het Zuiderlicht in Heerhugowaard stopte het voertuig. Agenten wilden overgaan tot aanhouding, maar toen gaf de bestuurder flink gas in zijn achteruit en probeerde een van de agenten aan te rijden. Die wist nog net op tijd weg te springen.

De agenten trokken hun wapen en losten een aantal waarschuwingsschoten, waarop het drietal uitstapt en te voet vlucht. De agenten gingen er achteraan, terwijl collega's met auto's de wijk afsloten. Bij de kruising Zuiderlicht - Meridiaan werd de Enkhuizenaar in een steeg gespot en ook aangehouden.

De politiehonden Frits, Luca, en Dubh werden ingezet om de andere twee verdachten te zoeken. Luca vond de Opmeerder al snel verstopt in een tuin aan de Hemelboog Binnen, waarop deze zich snel overgaf.

Ondertussen had Dubh de Heerhugowaarder gevonden, verstopt langs het water aan de Zuidervaart. De drie politiehonden hebben daarna nog verder geassisteerd met het uitlopen van diverse sporen voor verder onderzoek.

De verdachten zijn voor onderzoek en verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het drietal bleek goederen te hebben gestolen bij een bedrijf op bedrijventerrein Oudorp.

De recherche komt graag in contact met getuigen en mensen die op een andere wijze over informatie beschikken.
Bekeken: 4542x