Het dames zaalvoetbalteam van Reiger Boys heeft vrijdagavond vrij eenvoudig een zege geboekt op hekkensluiter Pro Futsal Club uit Apeldoorn. De score van 7-1 reflecteert het overwicht van de Heerhugowaardse ploeg.

PFC had het tijdens de eerste helft al zwaar. De thuisploeg startte met een blok vol jonge talenten uit de eigen jeugd, die snel orde op zaken stelden. Binnen korte tijd scoorden Hannah Flapper, Lisa Luiken en Lais Boes en liet het scorebord 3-0 zien. Nog voor de rust scoorden Chantal Hendriksen en Lotte Bijl (strafschop) nog twee punten. PFC probeerde kansen te benutten maar de jong keepster Isa de Vries maakten deze pogingen onschadelijk.

Na de rust scoorde Hendriksen opnieuw en wist PFC'er Margriet Roos nog een tegendoelpunt te scoren. Het slotakkoord was voor Rosa Kruijver die met een ferm schot de eindstand op 7-1 bepaalde.

Na een moeizame start van de competitie in de Eredivisie durft het damesteam nu voorzichtig uit te kijken naar de play-offs aan het einde van het seizoen.