Een bewonersgroep wil de Middenweg eenrichtingsverkeer maken ter hoogte van Centrumwaard in Heerhugowaard. Dit meldt het NHD. Een tweede optie die de groep aan het Waardse college zal voorleggen is een middenberm met parkeerplaatsen.

De bewonersgroep had geconstateerd dat van de 7.000 auto's die dagelijks langs Centrumwaard rijden, het in 5.000 gevallen om doorgaand verkeer gaat. Het doorgaande verkeer zal vooral via West- en Oosttangent gaan rijden.

Om bij eenrichtingsverkeer sluipverkeer op de parallel gelegen Dreef en de Basiusstraat tegen te gaan, moet waarschijnlijk ook hier verkeer in één richting gaan rijden.

Bij middenstand van Centrumwaard leeft nog wel bedenking, maar de ontwerpgroep denkt dat enkele aanpassingen deze zal wegnemen.  Ook de Wielerbond zou voor de Tour de Waard geen problemen moeten hebben met de versmalde weg, omdat de trottiorbanden verdwijnen.

Als het college voor een van de twee opties kiest, wordt het vanwege het uitwerken van de vele details al snel 2020, voordat de herinrichting gedaan kan worden. Dan wordt meteen ook het riool vervangen. (foto: Bing Maps)
Bekeken: 3355x