De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft unaniem een nieuw bestemmingsplan evenementen aangenomen waarin er op de tien officiële evenementlocaties jaarlijks tot 57 evenementen mogen plaatsvinden met meer dan 500 bezoekers. Dat zijn er 14 meer dan voorheen. Het aantal evenementen dat geluid in de meest ruime categorie mag produceren blijft gelijk: 28.

Freek Marchal van Nederland Duurzaam diende een amendement in om in de zwaarste geluidscategorie niet drie maar zeven evenementen toe te staan op het Coolplein, en niet drie maar zes op het Raadhuisplein. Dit amendement werd door alle andere raadsleden verworpen.

Marchal vindt het ruimere beleid nog te beperkt, vooral voor volwassenen, en de geluidsnormen zij volgens hem achterhaald. "Ze zijn gebaseerd op een rapport uit 1996 dat zich richt op een klein dorp in Limburg." Monique Bankras van de HOP beaamde dat maximaal 100dB wel krap is voor een muziekevenement, maar wilde een evaluatie wel afwachten.

Er waren nog wel enkele aanpassingen, zoals eentje voor de maximale duur van eendaagse evenementen. Waar eerst een dag werd gehanteerd, is dit aangepast naar 24 uur, om de Samenloop Voor Hoop tegemoet te komen.
Bekeken: 3037x