Met een zeer jong meidenteam heeft Reiger Boys vrijdagavond een ware teamprestatie geleverd door Pernis, tweede in de eredivisie, met 4-2 huiswaarts te sturen. De talenten van trainer/coach Niña George-Koek vreesden Pernis vooraf nog terecht, maar dat sentiment sloeg helemaal om. "Het lijkt wel of wij onze beste wedstrijden spelen tegen de betere teams in de eredivisie", sprak manager zaalvoetbal Bob Kool van Reiger Boys na afloop.

Na een aftastend begin van beide kanten nam de thuisploeg het heft in handen toen het 'jonge' blok in het veld verscheen. Zoyla Barendse, Laïs Boes en Judine Castricum kregen een kans, maar het geluk ontbrak nog tegen Bianca Troost, wellicht de beste keepster van Nederland.

Zes minuten voor rust werd de ban gebroken en nu schoot Boes raak na een voorzet van Hannah Flapper. Uit een spaarzame combinatie kon Pernis gelijk maken, maar op slag van rust bracht Chantal Hendriksen de bal voor en tikte Fabienne Rood de terechte 2-1 binnen.

Na de pauze liet Reiger Boys het initiatief even aan de gasten maar die deden daar weinig mee, tot ontsteltenis van hun coach. De thuisploeg, waarin de jonge Michelle Knopp verdienstelijk debuteerde, bleef kalm en sloeg keihard toe op cruciale momenten. Met een afstandsschot zorgde Judine Castricum voor 3-1 en even later scoorde de net in stelling gebrachte Judith de Bruijn de vierde Waardse treffer. Pernis redde vlak voor tijd nog de eer met een score.

Reiger Boys / Treffers Uitzendbureau V1 is bezig aan een inhaalrace en staat nu achtste na 18 wedstrijden. Er zijn er nog vier te gaan. "Het blijft zo ongemeen spannend", aldus manager Kool. "We staan slechts vier punten voor op een nacompetitieplaats, en ook maar vier punten achter op een plek die recht geeft op de play-offs".

Vrijdag 9 maart 20:30 uur speelt Reiger Boys thuis tegen directe concurrent Hovocubo uit Hoorn, die al vijf wedstrijden geen winst boekte. (foto: Diane van den Broek - DP Sportfotografie)
Bekeken: 2362x