Zondag 18 maart vindt weer een nieuwe editie van Zing ‘es plaats bij Cool in Heerhugowaard. Anderstaligen kunnen die dag al zingend hun Nederlands oefenen, maar natuurlijk is iedereen welkom. Het thema is deze keer de lente.

Tijdens de lente-editie van Zing 'es worden diverse klassiekers gezongen zoals 'Tulpen uit Amsterdam' en 'Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente', maar er is ruimte voor verzoekjes. Als er veel kinderen zijn, komen uiteraard ook kinderliedjes aan bod.

De leiding is handen van Pinar Dönmez. De in Turkije geboren pianiste en zangeres schrijft zelf liedjes waarin ze met haar warme stem de oosterse en westerse culturen laat samensmelten.

Zing ‘es is een leuke manier en effectieve manier voor bijvoorbeeld vluchtelingen en expats om de Nederlandse taal eigen te maken. Daarnaast is het samen zingen leuk en verbindt mensen.Tijdens eerdere edities van was het een gezellige smeltkroes van nationaliteiten.

Zing 'es duurt van 14:30 tot 15:30 uur. Cool streeft naar een groep met rond 60% Nederlands-lerenden en zorgt voor de liedteksten, muzikale begeleiding en een kopje koffie of thee. Toegang is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk vanwege een beperkt aantal plekken. Reserveren kan via coolkunstencultuur.nl en bij de servicebalie. (foto: Richard Rood)
Pin It
Bekeken: 2274x
https://ee.itk.ac.id/data/