Heerhugowaard Centraal


Huishoudens met een inkomen dat niet hoger is dan 120 procent van het sociaal minimum krijgen dit jaar een nieuwe, digitale Huygenpas. Met de nieuwe pas vervangt het bonnenboekje en valt er meer te kiezen. Zo kunnen pashouders voor het eerst een bijdrage krijgen in de kosten van huiswerkbegeleiding.

De Huygenspas maakt het mogelijk voor minima om mee te doen aan sociale en culturele activiteiten en sport. Daarnaast is er, via andere budgetten, dit jaar meer geld beschikbaar.

Kinderen van 4 tot 12 jaar ontvangen een budget van 150 euro, kinderen van 12 tot 18 jaar 300 euro, volwassenen tot pensioengerechtigde leeftijd 85 euro en pensioengerechtigden 170 euro. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld (een deel) van de contributie van een vereniging betalen, sportkleding kopen en meedoen aan een schoolreisje.

Daarnaast zijn er budgetten/bijzondere bijstand voor mensen met een laag inkomen, bijvoorbeeld voor muziekles bij Cool, een laptop of een bijdrage aan de kosten van kinderopvang. Senioren kunnen van hun budget bijvoorbeeld meedoen aan beweeglessen.

Kijk op haltewerk.nl voor meer informatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl