De dames van Reiger Boys moeten vrezen voor degradatie uit de hoofdklasse, na hun vierde verlies op rij. De ploeg van trainer Kamil Karaer zakte naar de tiende plek van de twaalf na met 0-2 te verliezen van SC Klarenbeek.

Het Heerhugowaardse damesteam liep tegen het eind van de eerste helft binnen korte tijd tegen twee tegentreffers op. Die bleken achteraf beslissend. Eerder in de wedstrijd was er nog meer tegenspoed, toen keepster Laura de Bont zich verstapte en met een op het oog ernstige knieblessure van het veld werd gedragen.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg er nog alles aan te doen om zich terug in de wedstrijd te knokken en hoewel beduidend meer kansen werden gecreëerd, ontbrak het geluk. "Het was gewoon niet goed genoeg", verklaarde aanvoerster Aaike Verschoor na afloop. "We moeten ons weer gaan bezig houden met voetballen en dan komt het wel in orde."

De twee achterliggers zouden zaterdag tegen elkaar spelen, maar die wedstrijd werd afgelast vanwege het weer. IJzendijke zou met winst alleen op doelsaldo nog achter hebben gestaan op Reiger Boys VR1.

Komende zaterdag heeft het Waardse team een zware kluif aan de nummer drie RVVH. (foto: DP Sportfotografie)
Pin It
Bekeken: 2169x
https://ee.itk.ac.id/data/