Afgelopen week vonden in Zwolle voor 650 mbo'ers de halve finales en finales plaats van de landelijke Skills Heroes wedstrijden. Bas Klarenbeek van het Horizon College in Heerhugowaard werd dit jaar de allerbeste mbo-patissier van het land. Amber Geertsma van het Clusius College in Alkmaar pakte zilver bij het bloembinden.

Zowel Bas als Amber lieten vrijdag al zien serieuze titelkandidaten te zijn, door als dagwinnaar te eindigen in hun halve finales. Na vorig jaar een vijfde plaats, lukte het Bas, die vanuit Hillegom naar school komt, nu wél te winnen. Amber Geertsma pakte met haar bloemkunstwerk een mooie tweede plaats. In de volgepakte IJsselhallen namen zij hun prijzen in ontvangst.

Bas is enorm blij met zijn gouden titel. "Het is een beloning voor het harde werken en het geeft een boost om door te gaan om nog mooiere en betere producten te maken". Bas moest onder meer een desserttaart, een candybar, koffiegarnituren en een dessert op bord maken. Hij maakt nu kans op een ticket voor de EuroSkills in het Hongaarse Boedapest. Die afvaardiging verschilt per opleiding en wordt voor de patissiers nog nader bekeken.

In de finales misten een drietal deelnemers net aan het schavot, met een vierde plaats. Dat waren  fietstechnicus Chinouk Veldhuizen en verzorgende IG Rebecca Anna Voorrips, beide van het Horizon college, en het hoveniersteam Maarten Post en Erik van Rosmalen (Clusius).

De Clusius scholieren Denise Stolk en Arlette Tromp pakten in de categorie etaleur de vijfde en achtste plaats, nadat de rollen in de halve finale nog omgekeerd waren met een vijfde en derde plaats.

Van het Horizon pakten sanitair- en verwarmingstechnicus Bjarne Wijker en verkoopspecialiste Sylvia Hoogland beide een zevende plaats. Autotechnicus Nick Helmerhorst moest genoegen nemen met een achtste plek.

 

 

 
Pin It
Bekeken: 2462x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/