Regio Alkmaar is een digitale munt rijker. Al meer dan 127 ondernemers uit de HAL- en BUCH-gemeenten zijn aangesloten en accepteren betalingen met Vix. De bedenkers, Dennis Engelsma en Wim van Bokhorst, hopen dat gebruik van hun nieuwe munt zich als een olievlek over de regio verspreidt.

De achterliggende gedachte van de oprichting van Vix is vooral een nobele: de versterking van de regionale economie in tijden van globalisering. Door niet met euro’s te betalen maar met Vix blijft het geld in de regio.

Maar er is ook een sociaal aspect: het gunnen van omzet aan de regionale ondernemer. Dennis en Wim menen dat zelfs uiteindelijk de streek er leuker, aantrekkelijker en beter van wordt.

De Vix is geen cryptocurrency zoals Bitcoin en kan dan ook niet 'gemined' of verhandeld worden. Daarnaast wordt er geen rente gegeven en heeft Vix uitsluitend de functie van ruilmiddel.

Betalen met Vix gebeurt digitaal via een smartphone app. Suus van Soepp in Alkmaar (zie foto) is één van de aangesloten ondernemers en legt haar klant uit hoe met de regionale munt betaald kan worden. Op de website van Vix staat een handig overzicht van aangesloten ondernemers. (foto: Emil de Jong)
Pin It
Bekeken: 2543x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/