"Het was grandioos", blikken Cor (98) en An Knebel (96) terug op hun 75-jarige huwelijksfeest, dat vorige maand plaatsvond in woonzorgcentrum De Raatstede in Heerhugowaard. De twee bewoners hadden weinig wensen voor hun albasten huwelijk, maar vroegen wel om een bijdrage voor Rolstoelbus Heerhugowaard. Maandag werd het bedrag van 312 euro overhandigd aan de acht bestuurders van 'Busje Thijs'.

De chauffeurs van ‘Busje Thijs’ waren maar wat blij. "Het bedrag gaat in onze spaarpot om over een aantal jaar de bussen te vernieuwen", legt bestuurder Piet van Vliet uit. "Een bus gaat zo’n dertien jaar mee en is daarna wel aan vernieuwing toe. Wij zijn financieel onafhankelijk en ontvangen dan ook geen subsidie. Extra onkosten dekken wij met giften die wij ontvangen uit loterijen en donaties van particulieren of stichtingen. Wij zijn echtpaar Knebel dan ook erg dankbaar!"

De Knebels wonen al ruim elf jaar in De Raatstede aan de Dolomiet en in gesprek met andere bewoners kwamen zij op het idee om een bijdrage te vragen voor ‘Busje Thijs’. Van de bewoners hoorden zij regelmatig hoe belangrijk de rolstoelvervoerder is voor de ouderen in Heerhugowaard.

"Als je een rolstoel of rollator hebt, is de rolstoelbus de enige vervoersmogelijkheid om ergens te komen", weet Cor Knebel. En juist een dagje uit is voor ouderen vaak datgene waar ze zo naar uitkijken. Hoe belangrijk vervoer is weet het echtpaar overigens zelf als geen ander. "Tot een jaar geleden hadden wij zelf nog een auto, nou dat gaf een vrijheid!"
Pin It
Bekeken: 2515x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/