Gemeente Heerhugowaard doet er alles aan om zoveel mogelijk burgers naar het stembureau te krijgen. Nadat vorig jaar november besloten is om 160.000 euro meer uit te trekken voor extra promotie en reclame, vertaalt dat zich nu onder andere in speciale pepermuntrolletjes en extra stemlocaties.

Na het invullen van het rode vakje krijgen stemmers een rolletje pepermunt mee. En wie het geluk heeft er eentje met gouden wikkel te treffen, mag deze inwisselen voor een bioscoopkaartje.

Ook voor forenzen wordt het gemakkelijk gemaakt. Op het station van Heerhugowaard wordt een stembureau ingericht dat woensdagochtend om 06:00 uur al opent.

Autoforenzen kunnen op het grote parkeerterrein nabij My Healthclub/Park van Luna aan de Oosttangent hun stem uitbrengen door het maken van een snelle pitstop bij het speciaal ingerichte stembureau op het terrein. Dit bureau opent al om 06:00 uur en sluit ’s avonds om 21:00 uur.

Nadat woensdag de stemmen zijn geteld zal blijken of de extra inzet en budget het gewenste effect heeft bereikt: Een hogere opkomst dan voorgaande jaren.
Bekeken: 2881x