Heerhugowaards raadslid Thierry Degreef pleit voor een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag voor alle fractievoorzitters. Wethouders zijn verplicht een VOG te hebben, maar fractievoorzitters niet. Volgende week, in de laatste raadsvergadering voor de wisseling van de wacht, wil hij het voorstel indienen.

Fractievoorzitters, maar ook andere raadsleden, hebben vaak te maken met vertrouwelijke kwesties waarbij geheimhouding noodzakelijk is. Er zijn in het verleden al eens vertrouwelijke stukken gelekt naar de media. Dit zou voorkomen kunnen worden door een VOG verklaring te verlangen van de fractievoorzitters. Een soort extra garantie op geheimhouding dus. In de VOG wordt overigens alleen gekeken naar het verleden van een persoon.

Nu leggen raadsleden een eed af als ze aantreden, maar worden door de gemeente niet gescreend. Het is aan de partijen zelf om hun kandidaten te controleren.
Pin It
Bekeken: 2819x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/