Heerhugowaard Centraal


Met redelijk goed weer en vele toeschouwers was de uitverkochte Heerhugowaard City Run by Night dit jaar weer een groot succes. Vrijdagavond stonden zo'n 3.000 deelnemers nabij het gemeentehuis klaar om aan hun Kidsrun, 5 kilometer of 10 kilometer loop te beginnen. Moe maar voldaan kwamen ze later over de finish, terwijl ze van de kant aangemoedigd werden door honderden toeschouwers.

Dit jaar geen regenbui om de pret wat de drukken. Het was wel frisjes, maar voor het lopen van lange afstanden is dat niet zo erg. En dus werd er volop gelopen, soms in opvallende uitdossingen of in groepjes met dezelfde shirts. Het was voor hen een groot festijn met toeschouwers en dj's die nog eens extra sfeer brachten.

Natuurlijk waren er ook hardlopers die voor de prijzen gingen. De 5km was prooi voor de pas 14-jarige Jeff Tesselaar van AV Hera in 18:07 min. Stephen Otten van AV Hylas - Alkmaar werd tweede in 18:21 en Daaf Plomp van AV NOVA - Warmenhuizen werd derde in 18:29.

Het 17-jarige Hera-talent Noor Kuilboer was met 19:15 min. de snelste vrouw. Ze werd op slechts negen seconden gevolgd door master clubgenote Hanne Hofmans en door Maaike Vooren uit Alkmaar (20:54 min).

De winst op de 10km ging naar de international Vincent Hazeleger uit Castricum in 31:30 min. 'Pip' Tesselaar, de vader van Jeff, kon zijn jonge Hera-genoot Pepijn Smilda achter zich houden met 34:05 tegen 34:17 min.

De snelste vrouw op de tien was Manon Kruiver van NOVA - Warmenhuizen. Zij won met een tijd van 37:52 min. en bleef zo meer dan drie minuten voor op Finnula van den Berg uit 't Zand en Nikki Reimers uit Westbeemster.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl