Fractievoorzitter Stefan Brau van de Waardse PvdA is verbaasd dat Groenlinks nu al afstand neemt van het beoogde raadsakkoord. "Niet verstandig" noemt hij het.

"De race is nog helemaal niet gelopen, er wordt nog volop gesproken over allerlei belangrijke onderwerpen zoals de energieambities en het van het gas loskoppelen van woningen. Dat gaat 1800 euro per huishouden kosten en wie gaat dat bijvoorbeeld hoe betalen? Een onderwerp bij uitstek voor een partij als GroenLinks. Maar niet als je aan de zijlijn gaat staan", laat Brau weten.

Op de vraag of de PvdA ook nog meepraat met de coalitiekandidaten antwoord hij positief. Veel wil hij er overigens niet over kwijt maar laat toch los dat een wethouderspositie voor de PvdA niet van levensbelang is.

"We zijn nog volop aan het praten hoe we én uitvoering kunnen geven aan het raadsakkoord én de uitslag van de verkiezing zo veel mogelijk gestalte kunnen geven. Daar hoort ook GroenLinks bij, maar die zitten wellicht nog wat vast in de oude politiek waar we juist afscheid van willen nemen" besluit de fractievoorzitter.
Bekeken: 3054x