Gemeente Heerhugowaard gaat overwinst op categorie 1 nieuwbouw tien jaar lang afromen, om te voorkomen dat de huizen gekocht worden om met hoge winst door te verkopen of te verhuren tegen marktwaarde. Dit meldt het NHD. Met de regeling blijven de goedkoopste huizen betaal voor de doelgroep en beschermt de gemeente haar investeringen. De eerste overwinstregeling stamt uit 2001 en gold voor zeven jaar.

Door scherpe prijsstijgingen op de huizenmarkt is er goed geld te verdienen in de huizenhandel en de particuliere verhuur. Vooral in grote steden zijn dergelijke woningen dan ook in trek, maar ook steeds meer in Heerhugowaard.

Woningen in categorie 1 hebben op dit moment een waarde tot 189.800 euro. Onder de regeling gaat bij doorverkoop binnen een jaar alle winst naar de gemeente. In de opvolgende jaren mag de verkoper telkens 10% meer in eigen zak steken. Bij de berekening wordt de koopprijs geïndexeerd met het ’consumentenprijsindexcijfer’ van het CBS. Woningverbeteringen worden niet meer meegerekend. Dat zorgde voorheen voor teveel gesteggel en sommige huizen werden te duur voor categorie 1.

De nieuwe tienjarige regeling geldt ook voor de nieuwbouw in De Draai, waarvan de verkoop net is gestart.

 
Pin It
Bekeken: 3419x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/