Het Hoogheemraadschap (HHNK) is een campagne opgestart voor groenere tuinen. Het doel is meer bewustwording creëren over de gevolgen van de klimaatverandering en wat tuin-eigenaren daar zelf aan kunnen doen.

Een compleet betegelde tuin is erg water-onvriendelijk. Het water kan moeilijk of niet de grond in zakken, waardoor de riolering overbelast kan raken. Bij grote regenval komt de tuin dan onder water te staan. Zodra een tuin meer dan 60% groen bevat, kan het water beter de grond in zakken. Een tuin met veel bloemen en planten zorgt verder voor verkoeling op warmere dagen, is rustgevend en verbetert de luchtkwaliteit.

Om de campagne kracht bij te zetten is het HHNK een win-actie gestart waar inwoners van Heerhugowaard aan kunnen mee doen. De tuin die het meest water onvriendelijk is krijgt een complete make-over. Die wordt gekozen uit door foto's die worden geplaatst op de campagnesite. Eerst wordt door publiek gestemd en uit de top vijf kiest een jury de meest wateronvriendelijke tuin.

Foto's van tuinen moeten voor 19 mei ingestuurd worden via wedstrijd.veiligschoonvoldoende.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de campagne.

 
Pin It
Bekeken: 2948x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/