Er is nog zes miljoen euro nodig voor de omgeving van het station van Heerhugowaard, maar wethouder Monique Stam heeft er het volste vertrouwen in dat Provinciale Staten (PS) zal bijleggen. Dit meldt het NHD. Bureau Arcadis in ingeschakeld om aan gestelde randvoorwaarden te voldoen.

De Waardse gemeenteraad verstrekte in november 24 miljoen euro krediet voor de spooronderdoorgang in de Zuidtangent en aansluitende wegen, met als eis dat de Provincie zes miljoen daarvan gaat dekken. Maar die wil geen geld steken in de tunnel, alleen in de omvorming van het stationsgebied tot een volwaardig 'openbaar vervoer knooppunt', met woningen en bedrijven. Voor de Zuidtangent moet de gemeente maar bij het Rijk zijn.

Wethouder Stam denkt dat ze PS kan laten zien dat de tunnel en het ov-knooppunt financieel gescheiden projecten zijn en dat de tunnel gedekt is door de gemeente. Dat het geld dus echt alleen aan het ov-knooppunt wordt besteed. Vanuit de Waardse gemeenteraad en PS zouden negatieve geruchten komen over goedkeuring, maar Stam heeft hier naar eigen zeggen niets van vernomen.

De wethouder verwacht dat de kredietverstrekking projectontwikkelaars over de streep zal trekken om ook te investeren in de omgeving van het station. Henselmans uit Langedijk is in ieder geval al aan boord, aldus het NHD. De ontwikkelaar wil appartementen bouwen bij de fietsbrug De Krul.

Het rapport van Arcadis moet nog voor de zomer langs de gemeenteraad, zodat PS na de zomer knopen kan doorhakken.
Pin It
Bekeken: 2607x
https://ee.itk.ac.id/data/