Heerhugowaard Centraal


Afgevaardigden van de Industriestraat in Heerhugowaard hebben tijdens de commissievergadering van Provinciale Staten hun bezwaren geuit tegen de huidige plannen van de spoorwegtunnel op de Zuidtangent. Dit meldt het NHD.

Oud-wethouder Rob Mark en oud-ondernemer Gerard Ligthart spraken de commissie toe om duidelijk te maken dat de aanleg van een spoorwegonderdoorgang op de Zuidtangent nadelige gevolgen heeft voor ondernemers aan de Industriestraat.

De heren vinden de aanleg van een tunnel geen slecht idee, maar de aansluiting van de Industriestraat op de Zuidtangent baart hen zorgen. Volgens het ontwerp krijgt de Zuidtangent een doorgetrokken middenberm en moet verkeer richting de Industriestraat via een lus een nieuwe brug naast het spoor over. Dit zou de bereikbaarheid verslechteren.

In de commissievergadering over de budgetverdeling voor de verbetering van het infrastructuur in Noord-Holland is het tweetal aangehoord en aangeraden de bezwaren opnieuw voor te leggen aan de inmiddels vernieuwde gemeenteraad in Heerhugowaard.

Het duo gaat deze week proberen de gemeente zo ver te krijgen dat het een onafhankelijke partij inschakelt, die zowel de plannen van de gemeente als het alternatieve plan van de ondernemers onder de loep neemt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl