Door het ontstaan van leesproblemen bij slechtziendheid kan ook het lezen van bladmuziek problemen opleveren. Hiervoor zijn speciale toepassingen ontwikkeld voor de iPad, waarover de Koninklijke Visio woensdag 18 juli een informatieve lezing houdt.

Tijdens de lezing worden de mogelijkheden van het lezen van bladmuziek op de iPad uiteengezet door ergotherapeut Marjolein Zwaan. Er zijn al apps om noten en dergelijke te vergroten en te herschikken, maar tijdens de lezing komen er meer varianten aan bod die het lezen soepeler laten verlopen.

Koninklijke Visio is een expertisecentrum waar iedereen terecht kan met vragen over slechtziend of blind zijn. De lezing vindt plaats in het filiaal aan de Gildestraat 3 in Heerhugowaard en is van  11:00 uur tot 12:30 uur.

Aanmelden is gewenst en kan uiterlijk tot 12 juli. Voor meer vragen of aanmelden kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Hilde Vorderman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 088 585 9000.
Bekeken: 2191x