De Heerhugowaardse gemeenteraad heeft donderdagavond raadsbreed besloten een extern onderzoek te willen naar de financiële tekorten en het vermeende mismanagement bij de GGD Noord-Holland. Ook heeft de raad een motie van treurnis aangenomen vanwege het al bijna "traditionele" probleem.

Recent gaf de GGD aan in een interview met het NHD een extern onderzoek geldverspilling te vinden. Voor de raad was dit de beslissende factor om unaniem voor een extern onderzoek te staan.

De GGD heeft sinds 2017 last van grote financiële problemen. Zo zaten er grote gaten in de begroting die niet op tijd werden gemeld, en heeft de GGD NH een financieel 'reservepotje' dat bijna 190.000 euro in de min staat.

De Waardse raad is niet de enige die om een extern onderzoek aandringt. Ook Alkmaar wil een onderzoek naar het functioneren van de zorginstantie. Fractievoorzitter van de VVD Alkmaar, John van der Rhee, reageerde recent furieus. "GGD moet cursus politiek-bestuurlijke sensitiviteit en boekhouden volgen", stelde de VVD'er op Twitter.
Pin It
Bekeken: 2491x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/