Heerhugowaard Centraal


Dinsdagmiddag deed de FIOD een inval bij het kantoor van Loterijverlies in Heerhugowaard. De 38-jarige oprichter Ferdy Roet werd op hetzelfde moment aangehouden in Alkmaar op verdenking van verduistering van 2,8 miljoen euro en belastingfraude. De politie nam administratie, bankrekeningen en een Rolls Royce in beslag.

In 2007 kwam aan het licht dat spelers van de Staatsloterij oneerlijke winkansen hadden: in de trekkingspot zaten ook onverkochte loten. Stichting Loterijverlies zette zich in voor bijna 200.000 gedupeerde spelers. Er werd met succes geprocedeerd tot aan de Hoge Raad. Oprichter van de stichting Ferdy Roet sluisde vervolgens zelf miljoenen weg naar zijn eigen bedrijven.

De gedupeerden betaalden inleggeld aan de stichting om de geleden schade te kunnen verhalen op de Staatsloterij. Oprichter Ferdy Roet sluisde het leeuwendeel van het inleggeld echter weg, mogelijk naar firma's op de Britse Eilanden. Roet werd uit het bestuur van de stichting gezet.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl