Woensdag zijn twee verdachten van een inbraak in Waarland aangehouden na een achtervolging door Heerhugowaard en Langedijk. Het gaat om een 33-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Heerhugowaard.

Een getuige had de inbrekers op heterdaad betrapt en belde de politie na ze weggejaagd te hebben, Het tweetal reed weg in een witte cabriolet. Terwijl Waardse agenten op weg waren via de Middenweg, passeerden ze ter hoogte van de Hasselaarsweg een witte cabriolet met twee inzittenden die voldeden aan de signalementen.

Op de Hasselaarsweg kreeg het Waardse tweetal door dat ze gevolgd werden en gingen er vol gas vandoor.  De politie zette de achtervolging en kon de verdachten op de Korteweide in Zuid-Scharwoude klemrijden. De bijrijder kon direct worden aangehouden. De bestuurder klom over zijn portier uit zijn voertuig en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden worden op de Langeweide.


In de auto werden meerdere goederen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook trof de politie inbrekerswerktuig aan. De twee verdachten zijn aangehouden en zullen gehoord worden door de recherche.


Pin It
Bekeken: 4349x
https://ee.itk.ac.id/data/