"Glasvezel is noodzakelijk om Heerhugowaard toekomstbestendig te maken en houden", dat concludeerde de Waardse gemeenteraad dinsdagavond tijdens de commissievergadering Stad en Ruimte.

De fracties van VVD, CDA en Senioren Heerhugowaard kwamen met een motie over de 'Glasvezel-soap'. Daarin vroegen de partijen aan het Waardse college om met prioriteit te onderzoeken waar de oplossing voor het probleem ligt en hoe de inwoners over een glasvezelproject denken. De motie werd later ingetrokken omdat verschillende partijen waaronder PvdA, HOP en Senioren Heerhugowaard de motie niet steunden.

In 2017 ging gemeente Heerhugowaard een samenwerkingsovereenkomst aan met E-fiber om totaal 24.000 huishoudens aan te sluiten op een glasvezelnetwerk voor sneller internet. Zodra 35 procent van de huishoudens zich had aangemeld, zou het glasvezelbedrijf een deel van de kosten op zich nemen.

Op de aanmeldingswebsite meldde E-Fiber dat 23 procent van de huishoudens zich had aangemeld. Recent bleek dat slechts 3,3 procent te zijn. Wethoudster Stam was zeer ontstemd over de situatie met E-Fiber en moet nu opzoek naar een oplossing. "Op het moment dat je het goed wil doen ontbreekt er iedere keer massa, dat komt waarschijnlijk omdat de inwoners te weinig informatie hebben en daar kan de gemeente een rol in spelen."
Pin It
Bekeken: 3671x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/