Om het aanvragen van evenementenvergunningen makkelijker te maken heeft gemeente Heerhugowaard de Wegwijzer Evenementen ontwikkeld. Dit is een digitale vragenlijst die verduidelijking biedt en helpt bij het formuleren van een juiste aanvraag. Deze aanvraag kan vanaf nu ook digitaal. Heerhugowaard is daarmee uniek in de regio.

In de Wegwijzer worden vragen gesteld over het geplande evenement, zoals activiteiten, veiligheid en het aantal bezoekers dat wordt verwacht. De vragenlijst past zich automatisch aan op de antwoorden die worden ingevuld. Na voltooiing verschijnt direct een advies op maat over soorten vergunningen, ontheffingen en/of toestemmingen die nodig voor de organisatie.

In het advies staat verder welke extra stukken bij de aanvraag meegestuurd moeten worden. Het advies zelf dient bij het aanvraagformulier gevoegd te worden en is dan ook te downloaden.

De Wegwijzer, die Heerhugowaard oprichtte samen met ondernemers en organisatoren uit de regio, is diverse keren beoordeeld door een testpanel van vijftien organisatoren. De Wegwijzer biedt meer duidelijkheid en transparantie. Zo zijn indieningsvereisten en voorschriften verduidelijkt en is de communicatie vanuit de gemeente richting de aanvragers verstevigd. Eventuele verbetering van het aanvraagsysteem valt onder de Klankbordgroep Proces Evenementenvergunningen.

De Wegwijzer Evenementen en het aanvraagformulier zijn te vinden op heerhugowaard.nl/evenementenvergunning.
Pin It
Bekeken: 2718x
https://ee.itk.ac.id/data/