Gemeente Heerhugowaard is genomineerd voor de titel ’Beste overheidsorganisatie van het jaar’. Een totale verrassing voor de organisatie en niemand weet ook wie de aanmelding gedaan heeft, meldt het NHD. De gemeente is zelfs al doorgedrongen tot de top tien.

De aanvankelijk verraste Waardse ambtenaren willen voor de titel gaan. Er is al een bidbook opgesteld, waarin wordt benadrukt dat deelname aan de verkiezing past bij de ’nieuwe stijl’ van Heerhugowaard, waarmee iedereen  wordt verwelkomd met een flexibele open houding om de kansen in de gemeente te verzilveren.

Rapporteerde adviesbureau Berenschot in juli nog dat de gemeente door onderbemanning een hoge werkdruk heeft, nu blijkt dat daar hard aan gewerkt wordt. Het afgelopen jaar zijn 23 medewerkers aangetrokken, allen met ontwikkelingsdrang en de blik naar buiten gericht.

Op 11 september zal een van die 23 pitchen tegenover de vakjury. Van de negen overgebleven concurrenten is er eentje uit de wijde regio: gemeente Schagen. Na de pitchronde worden drie finalisten geselecteerd, die in oktober een werkbezoek van de vakjury zullen krijgen. De organisaties krijgen dan de kans zichzelf in een passend programma te presenteren.

De feestelijke uitreiking van de Overheidsawards 2018 vindt in november plaats in de Ridderzaal te Den Haag.
Pin It
Bekeken: 2938x
https://ee.itk.ac.id/data/