Het is een traditie geworden: in de laatste week van augustus staat de circustent van Circusschool Tefredo opgesteld aan het Strand van Luna in Heerhugowaard, waar jong talent overdag workshops volgen en 's avonds hun kunsten in de piste vertonen.

Ook dit jaar weer van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 augustus. "Ieder jaar is het een groot feest," zegt Fred Meijer, de circusdirecteur. "We komen nu al behoorlijk wat jaren bij het Strand van Luna en iedere keer is het een heerlijk gezicht om te zien, hoe de kinderen en ook de ouders zich verwonderen bij de tent. En als ze dan meedoen met de circusworkshops en horen dat ze ook nog mogen optreden, beginnen ze helemaal te stralen."

Bij de circusworkshops krijgen de kinderen verschillende onderdelen van het circus aangereikt. Zo leren ze jongleren, koorddansen, tonlopen en nog veel meer. Als klap op de vuurpijl mogen ze hun geleerde kunsten vertonen tijdens het open podium aan de papa’s en mama’s. Nieuw dit jaar is de workshop Body-percussie.

Ook het theater komt in combinatie met circus in het avondprogramma voor. Fred Meijer speelt samen met Kevin Doesburg kindertheater. Meespeeltheater, waarbij ze het verhaal van Giovanni de circusartiest vertonen. Dit doen ze dan ook niet alleen, maar samen met het publiek.

Meer informatie over de circusschool, de programmering en de workshops is te vinden op deact.nl.
Pin It
Bekeken: 3410x
https://ee.itk.ac.id/data/