Heerhugowaard Centraal


Het college van Heerhugowaard zal dinsdag beslissen of de geheimhouding over het bereikte akkoord met Noordwest Ziekenhuisgroep opgeheven kan worden of op z'n minst gedeeltelijk openbaar wordt.

Burgemeester Blase wil eerst overleg plegen met Noordwest Ziekenhuisgroep, die tijdens de onderhandelingen om geheimhouding had gevraagd. Alleen de hoogte van de schadevergoeding is naar buiten gebracht.

D66-fractievoorzitter Michael Feelders heeft als raadslid het volledige akkoord onder ogen gehad en vindt de geheimhouding onnodig. Het past volgens hem ook niet binnen het beleid van een transparante organisatie dat de gemeente wil zijn en pleit voor openbaarmaking van het akkoord.

Falco Hoekstra (VVD) vindt dat sommige passages uit het akkoord wel geheim moeten blijven zoals bijvoorbeeld de specifieke informatie over de grondprijs. Dit publiceren zou niet gunstig kunnen zijn bij toekomstige onderhandelingen  met partijen over deze grond.

Tegen de tijd dat het ziekenhuis besloot om toch in Alkmaar te blijven had Heerhugowaard al de nodige kosten gemaakt. De twee partijen zijn aan de onderhandelingstafel overeengekomen dat Noordwest Ziekenhuis daarom bijna 2,8 miljoen schadevergoeding aan Heerhugowaard betaalt. Alle details over financiële afhandeling staan in het geheime akkoord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl