In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Broek op Langedijk en de Heerhugowaardse wijk Broekhorn ingebroken in meerdere auto's. Volgens een omwonende gaat het om minimaal tien autoinbraken. Alle auto’s, van diverse merken, zijn zonder zichtbare braaksporen geplunderd.

De autobezitters troffen hun voertuigen 's morgens compleet overhoop gehaald aan met de deuren wagenwijd open. Uit een aantal auto’s zijn spullen ontvreemd en in sommige is zelfs gerookt. "Het was een bizarre aanblik", zo meldt een betrokkene.

Het vermoeden bestaat dat de dader zijn slag heeft geslagen tussen 02:00 uur en 03:00 uur. Op bewakingsbeelden van een bewoner in Broekhorn is te zien hoe de dief de handvatten vastpakt en zelfs in een auto stapt. Navigatiesysteem, geld, zonnebrillen: alle kostbare spullen die in de auto's lagen, zijn meegenomen.

"Alle inbraken zijn digitaal geweest", verklaart een bewoner. "Ze hacken op afstand de sleutel waardoor de auto's automatisch van slot springen." De digitale sleutels zenden een signaal uit dat vaak buiten nog op te vangen is. "Als je hem in een koekblik stopt of wikkelt in aluminiumfolie, dan kunnen ze hem niet hacken."

In Broekhorn is het de afgelopen jaren wel vaker onrustig, aldus meerdere buurtbewoners. "Eerst was het steeds raak in de jachthaven, vorig jaar werden er binnen een paar weken meerdere dure auto's gestolen en nu dit weer".

De politie Heerhugowaard heeft deze zaken in onderzoek. Via de Facebookpagina van de politie vragen zij getuigen of mensen die meer informatie hebben omtrent de diefstallen zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer van de politie: 0900-8844.
Pin It
Bekeken: 5492x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/