Zoveel teleurstelling als er zaterdag was bij de Nationale C-Spelen in Amsterdam, zoveel vreugde was er zondag bij de Hera-atleten. Op de natte eerste dag van dit officieuze NK was er "slechts" brons voor Jared Broers. Dankzij Sebastiaan Bonte en Jeff Tesselaar kwam daar zondag brons en drie keer goud bij. Ook was er goud voor de Heerhugowaardse Hylas-atleet Luca van Diepen. Sebastiaan, Jeff en Luca mogen deelnemen aan een interland komend weekend.

Jared Broers zou als pas 1e jaars C eigenlijk blij moeten zijn met brons op de 100m horden, maar hij was zeer teleurgesteld met zijn 14,05s, gezien zijn vorm en een veel snellere race vorig weekend. Isa Kolle leverde een nette discusworp van 34,44m, maar belandde helaas net naast het podium. Ze zinde op revanche bij het kogelstoten, maar met 12,55m werd ze opnieuw vierde.

Bij Femke Jonker wilde het maar niet lukken. Ze sprong 4,57m ver, ruim onder haar niveau, en werd 12e. Milan Bouwer kan wel tevreden terugkijken op zijn 12e plaats op de 300m, zeker gezien het feit dat zijn race even uitgesteld moest worden vanwege een harde hoosbui met hagel.

Zondag was alles anders, al maakte Sebastiaan Bonte het nog wel spannend. Na een machtige 60,02m in de voorronde bleef hij steken op een geldige discusworp van 54,72m, maar dit bleek toch nog genoeg voor goud. Bij het kogelstoten was hij wél scherp en won afgetekend met een nieuw record van 16,95m.

Jeff Tesselaar moest onverwachts veel energie steken in de series 300m horden, maar veroverde later op de dag toch het brons op de 800m in 2:02,70 min, een tijd net boven zijn record, en kreeg het slechts een uur later voor elkaar om de 300mh finale te winnen in een nationale beste jaarprestatie van 41,57s.

Luca van Diepen was op de 1500m steeple chase veel te sterk, behalve voor één concurrent, maar ook die was niet tegen hem opgewassen. Hij eindigde twee seconden achter Luca, die finishte in een tijd van 4:37,70 min.

Femke Jonker wilde zich zondag revancheren bij het hinkstapspringen, maar ook hier wilde het maar niet echt lukken. Uiteindelijk werd de ranglijstaanvoerder vierde met 10,51m.

De onervaren Stephen Haakmat deed het uitstekend op de 100m, al kwam hij met zijn 12,27s helaas net 0,02s tekort voor plek in de finale. In Jeff's kielzog liepen Milan Bouwer en Roelf Mooij op de 800m naar mooie persoonlijke records van 2:09,88 en 2:17,02.
Pin It
Bekeken: 2764x
https://ee.itk.ac.id/data/