De Waard Cup staat weer in de prijzenkast van SVW ’27. Op de finaleavond bij Reiger Boys waren er nog drie kanshebbers op de eindzege. Nadat KSV en de gastclub al op negen punten kwamen, won SVW ’27 in de allerlaatste wedstrijd, ondanks 0-1 achterstand, toch met 2-1 van KSV en dat was voldoende om de Cup op doelsaldo te winnen.

De natte zaterdagavond was het slotstuk van een zeer geslaagde week. Met een nieuw concept met wedstrijden van 2 x 25 minuten en alles op het hoofdveld, waren er vele positieve reacties. Dat het tot de laatste wedstrijd spannend bleef maakte het toernooi alleen nog maar mooier.

KSV won zoals verwacht de eerste wedstrijd tegen WMC. De ploeg van trainer/coach Tristan Ooms opende sterk met snelle goals van Danny Konijn en Robin Bleeker en nam daarna bewust gas terug. Vlak voor tijd maakte Steven van Tunen nog een derde treffer.

Nadat de ergste onweersbuien voorbij waren kwam de kraker Reiger Boys - SVW ’27. De thuisploeg startte voortvarend en kwam dankzij een kopbal van aanvoerder Lars Apeldoorn op 1-0. SVW ’27 kwam echter niet op niveau, ook niet nadat Reiger Boys keeper Van Duijn in de eerste helft rood kreeg.

De wedstrijd tussen de nog puntloze teams van WMC en Hugo Boys had niet veel om het lijf. Pas vlak voor tijd wist Bo Groen te scoren voor Hugo Boys.

De slotwedstrijd werd een échte finale. SVW ’27 moest winnen, terwijl KSV genoeg aan een gelijkspel. Verrassend genoeg creëerde de twee klassen lager spelende Kruizer ploeg meer kansen, en kwam begin tweede helft zelfs op 0-1. Een steekbal van Bart Velseboer kwam via een SVW-verdediger bij Rick Does, die een leeg doel trof.

Lang duurde die voorsprong echter niet want na een hoekschop maakte aanvoerder Tim Kramer de gelijkmaker. Er restte nog tien spannende minuten waarin de groen-zwarten uiteindelijk het gelukkigste bleken. Bij een snelle uitval stond Remco Veul op de juiste plek om KSV-keeper Dion Bleeker te verschalken voor 2-1.

Kijk voor alle uitslagen en standen op waardcup.nl. (foto: DP Sportfotografie / Diane van den Broek)
Bekeken: 2986x