In het hedendaagse leven moet alles sneller, effectiever en is daardoor niet voor iedereen makkelijker. Er zijn om en nabij 2,5 miljoen mensen in Nederland die last hebben van laaggeletterdheid. Om die mensen te steunen is er de Week van de Alfabetisering. Deze werd maandag in het stadskantoor van Alkmaar afgetrapt met een panelgesprek bij Halte Werk.

Wethouders van de HAL-regio gingen met mensen van Halte Werk, stichting lezen en schrijven en ervaringsdeskundigen in gesprek. Zo konden ze zien hoe de zaken nu lopen en waar mogelijke verbeterpunten liggen. Zo gaf een ervaringsdeskundige aan slecht te worden geholpen bij de balie van het stadskantoor. Hij heeft moeite met het invullen van een formulier en moest een beroep doen op bekenden om het thuis zelf voor elkaar te krijgen.

Na afloop van het gesprek werd een informatiebordje onthuld waarop een agenda van Halte Taal te zien is. In de maand oktober zal er elke dag een medewerker van de organisatie aanwezig zijn om mensen te ondersteunen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Na de pilot komt er een structureel vervolg.
Pin It
Bekeken: 2562x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/