Heerhugowaard Centraal


Vrijdag 21 september gaat de zevende editie van de Socialrun van start: een non-stop estafetteloop van 555 kilometer rondom het IJsselmeer, die binnen 48 uur moet worden voltooid. Bijna 1.000 deelnemers doen mee aan de ronde, die start in Soest en onder andere door de gemeenten Alkmaar en Heerhugowaard voert. Paul Blokhuis van de ChristenUnie zal dit jaar het startschot geven.

Deelnemers aan de Socialrun vragen op een positieve manier meer begrip voor psychische aandoeningen, en kunnen per kilometer worden gesponsord. De opbrengsten van de sponsorloop komen ten goede aan diverse projecten die openheid rondom psychische aandoeningen bevorderen en heersende taboes doorbreken.

Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt ergens in zijn leven direct of indirect te maken met een psychische aandoening, maar hierop ligt nog een groot taboe en dat moet anders. In 2017 is dankzij de Socialrun ruim 68.000 euro toegekend aan 30 nieuwe, kleinschalige projecten die openheid stimuleren en vooroordelen verminderen over mensen met psychische aandoeningen.

Frank Bonekamp, oprichter van de Socialrun licht toe: “Elke kilometer die een team aflegt, kun je sponsoren voor vijf euro. Het geld dat we ophalen, wordt toegewezen aan projecten die openheid en gelijkheid stimuleren.”

Vanaf 21 september lopen ongeveer 40 teams bestaande uit lopers, fietsers, chauffeurs, koks en masseurs, 555 kilometer in 48 uur met als doel openheid en begrip te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Zondag 23 september worden de Socialrunners feestelijk onthaald tijdens het Te gek!? Festival op het defensieterrein in Soesterberg.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl