Het klinkt logisch maar tot voor kort was het niet zo geregeld in Noord-Holland-Noord: één noodnummer en één loket waar jongeren tot 18 jaar terecht kunnen als ze in crisis verkeren. De crisisdienst speciaal voor jongeren draait al sinds de zomer, maar is maandag officieel geopend in het gebouw van Triversum aan de Kees Boekestraat 5 in Alkmaar.

Om tot één loket te komen voor jongeren in crisis hebben Parlan, De Jeugd- & Gezinsbeschermers, GGZ Noord-Holland-Noord en Triversum kinder- en jeugdpsychiatrie de handen ineen geslagen en Crisisdienst Jeugd NHN in het leven geroepen.

Voorheen was het geen gemakkelijke opgave om de juiste hulp aan de lijn te krijgen in geval van persoonlijke crises. Dat moest anders vonden de hulpverlenende organisaties. De nieuwe crisisdienst heeft speciale opgeleide mensen die 24 uur per dag, zeven dagen in de week, de telefoon bemannen.

Zowel hulpbehoevenden als hulpverlenende professionals in Noord-Holland-Noord kunnen altijd bellen met Crisisdienst Jeugd NHN: 088-7778887. (foto: Google)
Bekeken: 2789x