Fc Marlène uit boekte vrijdag een goed resultaat tegen Hovocubo. In de eigen sporthal Waardergolf werd met 3-2 van de landskampioen en bekerwinnaar uit Hoorn gewonnen. De sleutel was volgens aanvoerder Rozenbeek dat ze met hun hart speelden. Hij zag uitblinker Jabir een minuut voor de tijd het winnende doelpunt binnenprikken.

Fc Marlène startte goed aan de wedstrijd. Het spel was niet beter dan dat van de tegenstander, maar de Heerhugowaarders creëerden wel de meeste kansen. Kevin Tromp kwam het dichtst bij een treffer Na zijn gemiste kans was het echter wel raak voor de thuisploeg. Een snelle ingooi van Rozenbeek op Bouzit gaf hem de ruimte voor een assist op Attaibi die kon scoren.

Na rust duurde het even voordat de Marlène op gang kwamen, maar in de 31e minuut tekende Stefan Dol voor de 2-0. Dat betekende zeker nog niet de genadeklap voor Hovocubo. De Hoornaren gaven wat gas bij en de voorsprong van twee goals verdween als sneeuw voor de zon door Tromp en Bouyazan.

Het venijn van de thuisploeg hem in de staart. Toen was daar een magnifieke actie van Hoessein Jabir. Hij zette iedereen op het verkeerde been en schoot met een knappe schuiver de 3-2 binnen.

Bekeken: 2120x