Heerhugowaard Centraal


Op verzoek van de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP) heeft het Waardse college bij de Provincie gepeild of er een mogelijkheid is de werkzaamheden te versnellen door 's nachts door te werken . Kort gezegd is het antwoord "nee".

Toen er even geen nieuws was over de bouwstop bij de Leeghwaterbrug wilde HOP een update van het college, maar het kreeg al antwoord via Heerhugowaard Centraal. De fractie was hier nogal ontstemd over en wilde weten hoe het kon dat de gemeenteraad via de pers moest vernemen over de voortgang. Ook werd gevraagd of Heerhugowaard een duit in zakje kan doen de vertraging van een half jaar te verminderen.

Het college heeft de Provincie gevraagd of het werk nog versneld kan worden, maar dat blijkt eigenlijk niet mogelijk. Contractueel staat vast dat er niet structureel 's avonds en 's nachts gewerkt mag worden. Dit levert overlast voor omwonenden en ook vleermuizen, die gestoord worden door het felle licht van bouwlampen. Daarnaast zorgt dit voor veel hogere kosten en extra veiligheidsrisico’s voor het bouwpersoneel.

Bovendien is het maar de vraag of de aannemer nu nog genoeg mankracht zou kunnen krijgen voor de abnormale werktijden. Dit was immers niet contractueel vastgelegd met de aannemer.

Dat de gemeenteraad via de pers vernam over de Leeghwaterbrug, was simpelweg omdat het bericht op 13 september om 17:00 uur binnenkwam en de pers, niet gebonden aan ambtelijke werktijden, zo de gemeentelijke griffie voor kon zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl