Heerhugowaard Centraal


De Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM) is er speciaal voor mensen die van een minimum inkomen moeten rondkomen. Zij betalen een extra lage premie, want Halte Werk betaalt mee aan de zorgverzekering (premie) en Univé geeft extra korting op de basisverzekering. Zowel bewoners uit Langedijk, Alkmaar en Heerhugowaard kunnen van de verzekering gebruik gaan maken.

Minima kunnen kiezen voor een pakket waarbij het verplicht eigen risico ook wordt vergoed, er zijn ruimte vergoedingen en Univé accepteert de aanvraag zonder medische keuring. Het is een initiatief van de Halte Werk en Univé. "Dit initiatief is genomen omdat er steeds meer mensen in de bijstand terecht komen. Vooral hen willen we een handje helpen. We zijn als gemeente blij dat dit ook in Langedijk ingevoerd wordt. Het zal een hoop mensen helpen", vertelt een woordvoerster van gemeente Langedijk. "Als de exacte prijzen van de premies bekend zijn dan kunnen mensen ze als het goed is ook vrij snel daarna afsluiten."

Zorgverzekeraar Univé maakt half november bekend wat de zorgpakketten kosten en welke zorg daarbij wordt vergoed. De bedragen staan dan ook op haltewerk.nl. Mensen die al via de CZM verzekerd zijn, ontvangen in november een brief van Univé met de nieuwe premiebedragen en vergoedingen voor 2019.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl