Heerhugowaard Centraal


Overal waar waarnemend burgemeester Blase komt roept hij dat de burgers een grotere invloed moet krijgen op de politiek en met die gedachte is Code Oranje in het leven geroepen. Geen politieke partij, maar wel een nieuwe beweging binnen de politiek. Een club waar wel op gestemd kan worden, maar die niet vanuit standpunten werkt.

Met het oog op de komende Provinciale verkiezingen wil Code Oranje voet aan de politiek grond krijgen. Blase heeft afgelopen maanden in het diepste geheim gewerkt aan Code Oranje en heeft een groep mensen om zich heen verzameld, van actieve burgers tot politici, die er net zo over denken: de huidige politiek vernieuwen.

"Het is tijd voor een nieuw geluid", zegt Blase stellig tegen mediapartner NH Nieuws. "Partijpolitiek staat vaak goede beslissingen in de weg. Het wordt tijd dat de politici de straat op gaan om de samenleving bij de besluitvorming te betrekken. Daar zit de kennis en kunde die wij als bestuurders nodig hebben."

Code Oranje wil in de aankomende weken bij burgers vragen wat zij belangrijk vinden en actief meedenken om tot een goede oplossing te komen. Uiteindelijk moet hier een politieke agenda uit voortkomen. Blase is ervan overtuigd dat het anders kan in de politiek. Door bijvoorbeeld niet vanuit een partijstrategie te werken, maar vanuit de inhoud. 

Tijdens de aankomende verkiezingen doet de Code Oranje-beweging niet alleen mee in Noord-Holland, maar ook in Zuid-Holland. Mogelijk worden de provincies Gelderland en Overijssel hieraan toegevoegd. Op 5 november worden de Noord-Hollandse kandidaten gepresenteerd. In de toekomst wil de beweging naar de Tweede Kamer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl